U trendu

Medojević: Krivokapić ne može više da bude premijer

PODGORICA – Premijer Zdravko Krivokapić nije učestvovao u pregovorima Demokratskog fronta i Demokrata o rekonstrukciji vlade, rekao je danas predsednik PzP i jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević i istakao da on više ne može da bude premijer, ali i da veruje da će URA inistirati na saradnji sa DPS-om i da će tražiti prelaznu vladu.

Medojević je na konferenciji za novinare rekao da Demokratski front ukazuje na neodrživost ove vlade za koju ne postoji vol?a građana.

To je slaba vlada, kazao je Medojević i istakao da ona ne može da sprovede nužne reforme, imajući u vidu da je, kako je naveo, „naš protivnik nedemontirana kriminalna organizacija koju treba ugasiti, a to je DPS“. „Neki su se više bavili da ugase DF nego da sprovedu reforme građana. Vlada mora biti jaka, a može biti ako je odgovorna prema građanbima. Ova vlada je odgovorna delovima Crkve i koncernu Vijesti. Vlada je bila lak plen za DPS i nije uspela da ih demontira“, rekao je Medojević.

Podsetio je da je iz DF ranije najavljeno da dogovor treba da postignu DF i Demokrate idodao da su se ovome dogovorili još u oktobru prošle godine.

„Sada smo došli u situaciju da, videli ste na Cetinju, vlada ne funkcioniše. Konačno su kolege iz Demokratske CG shvatile da je država u opasnosti od bivšeg režima. Radilo se prošle godine da se vlada formira kao kružni tok oko DF-a“, naveo je Medojević.

Nova vlada, dodao je, treba da bude od postojeće većine plus manjinske partije, a kompromis je da se ide u rekonstrukciju vlade u kojoj Krivokapić nen bi bio premijer.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.