U trendu

Medvedev: Rusija će odgovoriti na raspoređivanje mirovnih trupa u Ukrajini

MOSKVA – Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je da će mirovne snage, čije se raspoređivanje u Ukrajinu pod okriljem NATO-a trenutno razmatra u Evropi, „biti eliminisane ako se pojave na linijama fronta bez pristanka Rusije“.
„Očigledno je da su takvi mirovnjaci naši neprijatelji, vukovi u ovčijoj koži. Oni će biti legitimna meta za naše oružane snage ako budu raspoređeni na frontu bez saglasnosti Rusije, sa oružjem u ruci i predstavljajući direktnu pretnju za nas“, napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu.
Prema njegovim rečima, „ti mirovnjaci“ moraju biti nemilosrdno uništeni jer su „neprijateljski vojnici“ i „poginuće u toku borbe“.

„Da li je Evropa spremna za dug niz kovčega koji drže njene mirovnjake“, upitao je on.
Medvedev je rekao da su istinske namere NATO-a da stacionira mirovne trupe u Ukrajini, koje bi bile naoružane jurišnim puškama i tenkovima, a nosile bi, kako je naveo „nekakve plave šlemove sa žutim zvezdama“.
Medvedev je podsetio da se potencijalni rezultati takvih akcija mogu videti u „istoriji operacija koje su SAD i njihovi saveznici vodili u različitim regionima sveta, uključujući Koreju, Vijetnam, Jugoslaviju, Irak, Avganistan i brojne afričke zemlje“.

„Jasno je da se takozvane mirovne snage NATO-a jednostavno spremaju da uđu u sukob na strani naših neprijatelja kako bi doveli situaciju na tačku bez povratka i pokrenuli Treći svetski rat, za koji tvrde da ga se toliko plaše“, poručio je Medvedev.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar