Medvedev: Rusija priprema ekonomske mere protiv Turske

Ruski premijer Dmitrij Medvedev zatražio je danas od vlade da u roku od dva dana uvede niz ekonomskih mera protiv Turske posle, kako je naveo, “terorističkog akta” Turske koja je pre dva dana oborila ruski bombarder na tursko-sirijskoj granici.

Te mere će se odnositi na tržište i investicije, kao i na zapošljavanje radne snage, turizam i vazdušni saobraćaj, rekao je Medvedev.

Rusko Ministarstvo poljoprivrede saopštilo je ranije danas da je Rusija odlučila da pooštri kontrolu prehrambenih proizvoda uvezenih iz Turske zbog kršenja sanitarnih normi.

Ruska vlada je naložila agenciji zaduženoj za sanitarnu bezbedost pooštrenu kontrolu turskih prehrambenih proizvoda na granici.

Turske snage bezbednosti oborile su pre dva dana ruski bombarder koji je prema tvrdnjama Ankare, bio u turskom vazdušnom prostoru, dok Moskva navodi da je avion leteo iznad Sirije.

Oba pilota su uspela da se katapultiraju na vreme, ali su jednog ubili sirijski pobunjenici dok je leteo padobranom, dok je drugi živ i vraćen je u bazu nakon što ga je spasila sirijska vojska.

(Beta)

Ostavite komentar