U trendu

Mej: Optužbe da su Britanci prisluškivali Trampa smešne

Britanska premijerka Tereza Mej primila je danas uverenja iz Bele kuće da se neće ponoviti optužbe da je britanska špijunska agencija GQ pomagala bivšem prededniku SAD Baraku Obami da prisluškuje sadašnjeg, Donalda Trampa, saopštio je danas portparol Mejove.

Portparol britanske premijerke rekao je da su optužbe koje je u utorak izneo analitičar „Foks njuza“ Endru Napolitano „smešne“, prenosi Rojters.

Napolitano je izjavio da je špijunska agencija Velike Britanije GQ pomagala Obami da prisluškuje Trampa nakon njegove pobede na predsedničkim izborima.

„Jasno smo stavili do znanja administraciji da su takve tvrdnje smešne i da bi trebalo da se ignorisu i primili smo uverenja da se takve optužbe neće ponoviti“, rekao je portparol Mejove novinarima.

„Mi imamo bliske odnose sa Belom kućom i to nam daje za pravo da iskažemo kada i ako smo zabrinuti, kao što smo u ovom slučaju“.

Kako se navodi, Tramp koji je postao predsednik SAD u januaru, početkom meseca na svom Tviter nalogu da ga je njegov demokratski prethodnik prisluškivao u poslednjem periodu kampanje 2016.

Republikanski predsednik nije imao dokaz za takvu optužbu koju je Obamin portparol nazvao „prosto lažnom“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.