Mekalsiter o nastavku dijalogu tek nakon razgovora sa Dačiće

BRISEL, 19. januara ( Tanjug) – U kabinetu predsedavajućeg Spoljnopolitičkog odobra Evropskog parlameta, Dejvida Meklaistera, kažu za Tanjug da će se o datumu i modalitetima nastavka međustranačkog dijaloga u Srbiji izjasniti tek nakon razgovora sa predsednikom Narodne skupštine Srbije, Ivicom Dačićem.

”Datum za taj sastanak u ovom trenutku još nije fiksiran”, dodaje se u odgovoru kabineta Dejvida Mekalistera na pitanje Tanjuga o nastavku i mogućim promenama u procesu međustranačkog dijaloga Srbiji uz posredovanje Evropskog parlamenata.

Razgovor o modalitetima nasatvka tog procesa sa Dejvidom Mekalisterom, kao inicijatorom neđustranačkog dijaloga u Srbiji uz posredovanje EP, najavio je početkom nedelje predsedavajući srpskog Parlamenta, Ivica Dačić.

Dejvidu Mekalisteru su, kao inicijatoru posredovanja Evropskog parlamenta u međustranačkom dijalogu u Srbiji, u međuvremenu pisale i tri opozicione stranke, Stranka slobode i pravde, Demokratska stranke i Pokret slobodnih građana, sa zahtevom za što skorije pokretanje nove faze Međustranačkog dijaloga.

Izvestilac za Srbiju u EP, Vladimir Bilčik, ocenjuje da su posredinci EP već spremni za nastavk razgovora sa strankama u Srbiji o uslovima za izbore najavljene za 2022. godinu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.