U trendu

Meksiko: Najmanje osam žrtava udara uragana Grejs

MEKSIKO SITI – Najmanje osam osoba je poginulo kada je uragan Grejs pogodio juče obalu Meksičkog zaliva, donevši sa sobom obilne padavine, koje su izazvale velike poplave i pokrenule klizišta.

Grejs je pogodio Meksiko kao uragan treće kategorije prema Safir-Simpsonovoj skali od pet kategorija.

Vetrovi su su dostizali jačinu od 201 kilometara na čas po času kada je Grejs pogodio obalu u blizini odmarališta Tekolutla u saveznoj državi Verakruz.

Prema navodima vlasti, osam osoba je poginulo, od kojih su šet članovi iste porodice.

Sve žrtve, osim jedne, zabeležene su u Halapi, prestonici Verakruza, među kojima je i devojčica koja je stradala kada je njena kuća uništena u klizištu, navela je vlada.

Guverner VErakruza Kuitlauak Garsija rekao je na konferenciji za novinare da je jedna odrasla osoba poginula kada se srušio krov u gradu Poza Rika na severu te savezne države, prenosi Rojters.

„Vanredno stanje još nije prošlo“, naglasio je on.

Lokalne televizijske stanice prikazale su snimke poplave u glavnom gradu Verakruza, Ćalapi, a ulicama su plutali kovčezi pogrebnog preduzeća.

Lokalne vlasti su takođe navele da se izlila obližnja reka Aktopan, zbog čega je zatvoren autoput.

Uprava međunarodnog aerodroma u Meksiko sitiju otkazala je neke letove zbog uragana, a iz državne elektrodistribucije su rekli da je oko 565.000 domova ostalo bez struje.

Meteorolozi predviđaju da će sutra u Meksiku da padne do 30 centimetara kiše u istočnom i centralnom Meksiku i do 45 centimetara lokalno.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.