U trendu

Melanija ne pomaže Donaldu: Ko je zapravo Prva dama?

Proteklu nedelju obeležilo je „bombardovanje“ medija sa Donaldom Trampom i njegovim putovanjem Evropom, a ono što je javnost primetila je pitanje ko je zapravo prava politička Prva dama – Melanija ili Ivanka? Glasine je podstaklo Melanijino čudno ponašanje, kad je u dva dana dvaput odbila ruku svog supruga Donalda. Prvi put u ponedeljak tokom posete Izraelu, a u drugi put u utorak popodne tokom dolaska u Rim.

Neki to tumače kao probleme u braku. Tramp se na početku mandata prozivao kako ignoriše svoju suprugu, a prilikom izlaska iz automobila ili aviona ostavljao je Melaniju iza sebe. Mnogi su komentarisali kako Trampu nedostaje vaspitanje, a neki su zaključili da u tom braku više nema ljubavi. Stručnjaci za neverbalnu komunikaciju tvrde da Tramp ostavlja utisak hladne osobe, bez manira i bez ikakve želje da ugodi supruzi, što na Melaniju deluje depresivno, a par se sve više udaljava.

S druge strane, još i pre Trampove inauguracije pričalo se da će ured Prve dame Amerike biti dodeljen Ivanki. Ona planira da se posveti problemima poput globalnog otopljenja, iako njen otac i dalje negira klimatske promene.

Melanija se našla na udaru medija kad je bilo objavljeno da će ona i sin Baron ostati da žive u Njujorku dok se Baronu ne završi školska godina. Ivanka se sa mužem i troje dece preselila u pet i po miliona dolara vrednu kuću u ekskluzivnom kvartu Kalorama u Vašingtonu.

– Kada je Melanija odsutna zbog drugih dužnosti, Ivanka je prirodni izbor koji će uskočiti na njeno mesto u političkim dužnostima Prve dame. Do sada se pojavila na sastanku sa kineskim čelnicima, pratila oca kada je posetio bazu u Doveru i dočekala nedavno oslobođenog američkog humanitarca u Ovalnom uredu. CNN-ova saradnica Anđela Raj kritikovala je Ivanku a čak je implicirala da se Trampova kćerka „igra Prve dame“.

– Kad kažemo da su te uloge loše definisane, to znači i da nemamo ništa čime možemo da ih držamo odgovornim. Ne možemo da pokažemo na ranije izvršitelje te uloge i uporediti ih s njima. Mislim da je pravi problem to što svi znamo koju ulogu Ivanka ima. To je uloga Prve dame zato što Melanija ne pomaže Donaldu – dodala je Raj.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.