U trendu

Meloni u Briselu: Mi nismo Marsovci

BRISEL – Nova premijerka Italije Đorđa Meloni iskoristila je današnju posetu sedištu Evropske unije da kaže da će Italija biti sila sa kojom se treba nositi po određenim pitanjima u EU, ostavljajući nejasno da li je to bilo obećanje ili pretnja, preneo je AP.

Ona je nakon susreta sa visokim zvaničnicima EU rekla da su razgovori bili iskreni i pozitivni.

„Zadovoljna sam klimom na koju sam naišla ovde u Briselu. Verovatno ću moći da vidim i razgovaram sa osobama i pomognem da se razbije narativ o nama. Mi nismo Marsovci. Mi smo ljudi od krvi i mesa, koji pojašnjavaju svoja viđenja“, rekla je Meloni, čija je vlada prva italijanska vlada krajnje desnice od Drugog svetskog rata.

Meloni se susrela sa predsednicom Evropskog parlamenta Robertom Mecolom, predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom.

Ona je, takođe, rekla da se razgovaralo o ratu u Ukrajini, povećanju cena energenata i sirovine, kao i velikom prilivu migranata sa kojim se Italija susreće na južnoj granici EU.

Njena stranka Braća Italije ima neofašitičke korene, a na vlasti je od 22. oktobra, zajedno sa Ligom Matea Salvinija i sa konzervativcima bivšeg premijera Silvija Berluskonija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar