U trendu

Milačić: Sankcije Rusiji hito ukinuti

PODGORICA – Predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić tokom trodnevne posete Moskvi, gde je boravio na poziv ruske Dume, kao jedini predstravnik iz Crne Gore na samitu 35 mladih lidera sveta, sastao se sa potpredsednikom Dume, Petrom Tolstojem.

U saopštenu dostavljenom Tanjugu se navodi da je Milačić u razgovoru rekao da sankcije Rusiji pod hitno treba ukinuti.

“Prava Crna Gora će, sasvim sam siguran, u vrlo doglednom periodu biti stožer ideje naših predaka – ideje koja podrazumijeva najbolje moguće odnose sa našom bratskom zemljom Rusijom, bez koje, makar posmatrajući istorijski kontekst i činjenice, ne bi bilo ni ovakve Crne Gore. Prava predstavlja koncept koji podrazumijeva novu eru odnosa sa Rusijom, kroz novu generaciju političara, koji treba da normalizuju, grade i osavremene odnose sa Moskvom”, kazao je Milačić.

Ne mogu, kazao je, oni da uvedu toliko sankcija koliko mi možemo da volimo bratsku Rusiju.

“ Nije to samo pitanje istorije, bratstva i tradicije nego i ekonomije, jer mudra državna politika podrazumeva pravljenje mostova mira i partnerstava, dijaloga i prijateljstava, a ne uvođenja neprijateljstva i sankcija“, naveo je.

Dodao je da Prava kao nova i mlada generacija, mora da se zalaže za ozdravljenje i modernizovanje tih odnosa u interesu oba naroda.

“ Sramno je da se u Crnoj Gori vodi ovakva anti-ruska politika, koje je, imajući u vidu našu istoriju, ujedno i anti-crnogorska jer je riječ o rušenju odnosa na kojima je ne malim dijelom utemeljena naša državnost”, naglasio je Milačić u razgovoru sa Tolstojom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.