U trendu

Milanovic: Hrvatska mora da reaguje na Izetbegoviceve pretnje

ZAGREB – Predsednik Hrvatske Zoran Milanović danas je oštro kritikovao hrvatsku vladu, jer, po njegovim rečima, ne reaguje na preteće izjave predsednika Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića.

Milanović je naveo da hrvatska vlada „gluvo i bez treptaja sluša pretnje iz Bosne i Hercegovine, jezik mržnje i netrpeljivosti koji se valja sarajevskim ulicama“, prenosi Hina.

Na stranačkom skupu u Hadžićima u BiH Izetbegović je doslovce izjavio „prebrojali smo se“, najverovatnije misleći na Bošnjake.

„Prebrojali smo se. I koliko lovaca imamo i koliko ima mladih ljudi i koliko imamo instruktora na dronovima i tako dalje. Dalje neću, ali evo samo da znate“, naveo je Izetbegović, kako prenosi Kliks.

Osvrćući se na odluku visokog predstavnika za BiH Kristijana Šmit o tehničkim izmenama Izbornog zakona BiH, Milanović je rekao da Šmit ne koristi svoja ovlašćenja kako bi nametnuo izborni zakon koji bi osigurao prava Hrvata u BiH i dodao da je on nelegalno izabran na dužnost visokog predstavnika.

Hrvatski predsednik je podsetio da je mesecima insistirao da se izmeni aktuelni izborni zakon u BiH, jer po njegovoj oceni taj pravni akt donosi štetu tamošnjim Hrvatima, navodi Hina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar