U trendu

Milanović: Zapadni Balkan je direktan interes Hrvatske

ZAGREB – Hrvatski predsednik Zoran Milanović je, nakon razgovora sa švajcarskim kolegom Injasiom Kasisom, izjavio da Hrvatska ne može puno da učini u Ukrajini, ali može na području Zapadnog Balkana jer se to, kako je naveo, direktan interes Hrvatske koja ima dobre namere.

„Zapadni Balkan je regija koja je vrlo važna za evropsku stabilnost i njenu bezbednosnu arhitekturu“, rekao je Kasis, koji je pokrenuo ovu temu u razgovoru sa Milanovićem, prenela je Hina.

Milanović je rekao da zapadne sankcije neće zaustaviti rat u Ukrajini i dodao da to može samo diplomatija.

“Ove sankcije neće biti dovoljne da zaustave rat”, rekao je Milanović na konferenciji za novinare posle susreta sa Kasisom.

Rekao je i da prateći „berzu u Moskvi“ i rublju koja se vratila na nivo od pre mesec dana u odnosu na dolar, dolazi do zaključka da će to, „kao i u svakoj priči, nasilnika nažalost samo da ohrabri“.

„Bio bih najsretniji da se Rusija povuče za sat vremena, da naprosto ode, ali se to neće dogoditi“, rekao je Milanović i istakao da je jedini način za rešenje rata diplomatija, uz posredovanje onih država „kojima se donekle veruje”.

Tih država je samo nekoliko u svetu, rekao je hrvatski predsjednik na kraju konferencije, ne navodeći na koje misli.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar