U trendu

Ministar: Cilj je utvrditi punu istinu o smrti Matijanića

ZAGREB – Zbog velikog interesovanja medija o smrti novinara Vladimira Matijanića, hrvatsko Ministarstvo zdravlja je saopštilo da im je cilj da sagledaju ovaj slučaj iz svih uglova, utvrde punu istinu i predoče je porodici pokojnog i celokupnoj javnosti.

„Naš zdravstveni sistem treba da bude na usluzi svakom pacijentu pa smo odlučni da istražimo svaki pojedini propust i ukoliko utvrde nadležne stručne službe, provesti nužne korake za neadekvatno postupanje“, naveo je ministar zdravlja Vili Beroš.

Dodao je da je utvrđivanje činjenica važno radi objektivnih ocena da li su pojedine zdravstvene službe i osobe radile svoj posao u skladu s pravilima struke, a utvrđene nepravilnosti uklonile kako bi se u budućnosti izbegle situacije poput ovog splitskog slučaja.

Iz Ministarstva poručuju da imaju puno razumevanje za želje medija i javnosti da se o ovom slučaju sazna puna istina.

Upozoravaju, međutim, da iznošenje neproverenih činjenica ili komentarisanje pojedinih radnji ili aktivnosti bilo kojeg učesnika u ovom slučaju pre završetka preduzetih inspekcijskih aktivnosti dodatno otežava tešku situaciju porodice pokojnog Vladimira Matijanića, kao i zdravstvenim radnicima i inspekcijskim timovima koji su uključeni u ovaj slučaj.

Napominju da te i takve informacije ne nude celovitu, objektivnu i istinitu sliku o ovom slučaju.

Matijanić je preminuo usled komplikacija korona virusa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar