U trendu

Ministarka skočila u more kako bi razumela migrante

Norveška ministarka za migracije Silvi Listaug suočena je sa „prozivkama“ na društvenim mrežama zato što je iskočila iz čamca za spasavanje u Mediteran kako bi „bolje razumela izbeglice“.

Listaug je otputovala na grčko ostrvo Lezbos da vidi „rad humanitaraca i doživi situaciju iz perspektive migranta“, objavio je lokalni portal, prenosi BBC.

„Ne možete se staviti u “kožu izbeglica“, ali možete sagledati stanje iz te perspektive i iskusiti kakav je osećaj naći se u moru na takav način“, kazala je Listaug i dodala da je nemoguće uporediti se sa njima, jer migranti nemaju ni pojas za spasavanje.

Slike i snimci ministarke koja skače sa norveškg čamca za spasavanje, a potom je izvlače iz mora su objavljene u skoro svim medijima.

Snimci su izazvali buru kritika na društvenim mrežama, gde su mnogi ljudi ovaj čin potumačili kao „maestralan marketinški trik“, prenosi BBC.

„Sledeće nedelje, ministarka će vezati oči da kako bi razumela slepe“, „Kako bi bilo da više ne zatvara prozore i vrata kako bi osetila uslove u kojima žive beskućnici“, napisali su tviteraši.

Listaug je obećala poboljšanje zakona o spajanju porodica i izdavanju viza za neograničen boravak u Norveškoj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar