U trendu

Ministri podržali DŽonsona uoči glasanja o poverenju

LONDON – Ministarka spoljnih poslova Velike Britanije Liz Tras izjavila je da podržava premijera Borisa DŽonsona koga kasnije danas čeka glasanje o poverenju.

„Premijer ima moju stopostotnu podršku na današnjem glasanju i snažno ohrabrujem kolege da ga podrže“, napisala je ministarka Tras na Tviteru, prenosi Rojters.

Ona je poručila da je premijer DŽonson podržao oporavak zemlje od korona virusa i Ukrajinu suočenu sa, kako je rekla, ruskom agresijom.

„Izvinio se za napravljene greške. Sada se moramo fokusirati na ekonomski rast“, dodala je ona.

Britanski ministar finansija Riši Sunak takođe je rekao da podržava premijera DŽonsona uoči glasanja o poverenju kasnije danas.

„Od uvođenja vakcine protiv korona virusa do našeg odgovora na rusku agresiju, premijer je pokazao snažno rukovodstvo koje je našoj zemlji potrebno“, napisao je Sunak na Tviteru.

Dodao je da ga danas podržava, kao i da će nastaviti da ga podržava dok se fokusiraju na rast ekonomije, suočavaju sa troškovima života i otklanjaju posledice koje je ostavila pandemija korona virusa.

Britanski ministar za kabinetske poslove Majkl Gov takođe je rekao da podržava premijera DŽonsona uoči glasanja o poverenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.