U trendu

Minsk: Privedeno 11 ljudi, ismevali smrt ruskih vojnika

MINSK – Beloruska policija privela je 11 osoba zbog uvredljivih komentara na društvenim mrežama u vezi sa smrću dvojice pripadnika ruskih paravojnih snaga tokom vojne vežbe u Belorusiji u novembru, javlja TAS S.

Službenici ministarstva unutrašnjih poslova za borbu protiv organizovanog kriminala i korpucije pritvorili su u utorak 11 državljana koji su na internetu objavljivali „uvređujuće i gadne komentare protkane cinizmom“ u vezi sa nedavnom smrću dvojice ruskih pripadnika paravojske tokom vežbi, naveo je jedan od policijskih šefova Vjačeslav Orlovski na kanalu Telegram.

Prema njegovim rečima, uhapšeni su odvedeni u pritvorski centar i biće izvedeni pred sud zbog širenja mržnje i neprijateljstva.

On je, takođe, kazao da će privedenima biti na teret stavljen ekstremizam.

„Većina od njih su društveni promašaji, nezaposleni, teški alkoholičari sa kriminalnim dosijeom“, kazao je Orlovski.

Pres služba Ministarstva unutrašnjih poslova je dodala da su policajci utvrdili identitete više od 50 ljudi koji su objavljivali uvredljive komentare na račun ruskih trupa.

„Neki su napustili zemlju i nastavili da pišu cinične komentare iz SAD, Poljske ili Litvanija“, dodaje se.

Dvojica ruskih vojnika poginuli su 12. novembra, kada su im se padobrani upleli tokom spuštanja na strelište na zapadu Belorusije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar