U trendu

Mjanmar: Policija danas ubila najmanje 50 demonstranata

NAJPJITAV – Bezbednosne snage Mjanmara ubile su danas najmanje 50 demonstranata u raznim delovima zemlje. U regionu Mandalajum, drugog po veličini grada u Majnmaru, ubijeno je najmanje 13 ljudi, u regionu Sagaing devetoro, navodi se u izveštaju lokalnim medija.

Protivnici puča izvedenog 1. februara izašli sui danas na ulice više gradova, uprkos jučerašnjem upozorenju hunte da bi na njih mogla biti otvorena vatra, „u glavu ili leđa“.

Istovremeno, oficiri hunte su proslavljali Dan armije, a vođa hunte, general Min Aung Hlaing, predvodio je vojnu paradu u glavnom gradu Najpjitavu i ponovio obećanje da će u zemlji biti održani izbori, ali nije naveo kada bi to moglo da se dogodi, preneo je Rojters.

Protesti u Mjanmaru održavaju se skoro svakog dana otkako je hunta preuzela vlast, a prema podacima Udruženja političkih zatvorenika, u protestima je do sada poginulo najmanje 328 demonstranata.

Iz ove organizaciji tvrde da je četvrtina ubijenih bila je pogođena metkom u glavu, što budi sumnje da su bili namerne ciljani.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar