U trendu

Mjanmar: U vazdušnom napadu vojske poginulo više od 60 osoba

NEJPJIDO – U vazdušnim napadima vojske Mjanmara poginulo je najmanje 80 ljudi koji su prisustvovali proslavi godišnjice glavne političke organizacije etničke manjine Kačin, izjavili su danas članovi grupe i spasilac, a među žrtvama su i pevači i muzičari.

Proslava koju je organizovala Kačinska organizacija nezavisnosti održana je u nedelju uveče u Mjanmaru, u severnoj državi Kačin, preneo je AP.

Američka agencija nije mogla da potvrdi detalje incidenta, ali su mediji naklonjeni Kačinu objavili video snimke na kojima su se mogle videti posledice napada – uništene drvene konstrukcije.

Portparol Udruženja umetnika Kačina rekao je AP-u telefonom da su vojni avioni bacili četiri bombe oko 20.00 časova, pozivajući se na članove grupe koji su bili tamo.

Na proslavi je bilo prisutno između 300 i 500 ljudi, a među poginulima su i pevač i klavijaturista Kačini, rekao je portparol Udruženja koji nije želeo da bude imenovan.

Među nastradalima su i oficiri i vojnici Kačina, vlasnici rudnika žada i civili, rekao je on.

Poginulo je i najmanje 10 vojnih i poslovnih VIP ličnosti iz Kačina koji su sedeli ispred bine i kuvari koji su radili iza bine, dodao je on.

Mjanmar decenijama potresaju pobune etničkih manjina koje traže autonomiju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar