U trendu

Mladunče lava pronađeno u lošem stanju, isrcpljen i mršav

PODGORICA – Svi podgorički mediji objavili su danas snimak uhvaćeog mladunčeta lava u celičnom kavezu, koji je objavio građanski aktivista Aleksandar Dragičević.

Lavić Simba je 21. januara išetao iz doma stranog državljanina koji je nastanjen u Budvi i tek danas je uhvaćen i smešten na sigurno.

Simba je pronađen u jenoj kući na selu ka Krapini, na teško dostupnom terenu.

U potrazi koja je započeta juče učestvovalo je 60-setak pripadnika policije, vatrogasaca, građanskih aktivista….

„Lavić je uhvaćen i što je najvažnije živ! Želimo da zahvalimo i pohvalimo vatrogasce iz Budve koji su sa nama bili na terenu i uhvatili lava, kao i ostalima koji su pomogli i učestvovali u akciji završenoj na najbolji mogući način“, saopšteno je ranije danas iz Agencije za zaštitu životne sredine Crne Gore.

Inače, ova agencija nije dobijala upit da izda dozvolu za uvoz lava, što znači da je ta životinja nelegalno uvezena.

Crna Gora nema zološki vrt niti prihvatilišta za egzotične divlje životinje, pa se kao jedna od mogućnosti za njegovo zbrinjavanje pominju prihvatilšta za lavove u zemljama regiona.

„Lav je uhvaćen izuzetno iscrpljen, mršav i biće transportovan kod zgrade Službe zaštite i spašavanja, a onda u smeštaj u Podgorici koji je obezbeđen. Ovo su divne vesti da se sve završilo dobro i po lava i po ljude koji su bili uključeni u potragu“, rekao je za podgoričku Pobjedu Aleksandar Dragićević iz Agencije za zaštitu životne sredine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.