U trendu

Moskva pokreće istragu o optužbama Kijeva za zločin u Buči

MOSKVA – Glavni ruski istražitelj naredio je danas pokretanje zvanične istrage povodom ukrajinskih „provokacija“ nakon što je Kijev optužio rusku vojsku za ubistva civila u gradu Buča.

Aleksandar Bastrikin, šef ruskog istražnog odbora, naredio je da se otvori istraga povodom namernog širenja „lažnih informacija“ o aktivnostima ruskih oružanih snaga u Buči, navodi se u saopštenju odbora, prenosi Rojters.

Ukrajinske vlasti i mediji podelili su snimak, navodno snimljen u gradu Buča u Kijevskoj oblasti, na kojem se vide tela poginulih koja leže na putu.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su sve fotografije i video materijali koje je objavio Kijev „provokacija“ i da sve vreme dok je Buča bila pod kontrolom ruskih snaga nijedan lokalni stanovnik nije stradao u nasilnim akcijama.

Ministarstvo je istaklo da su sve ruske jedinice napustile Buču 30. marta, a da su južne delove grada, uključujući stambena naselja, ukrajinske trupe granatirale danonoćno iz artiljerije velikog kalibra, tenkova i višecevnih raketnih sistema.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar