U trendu

Možda pronadjeni delovi Boinga 777 MH 370

U blizini ostrva Reinion, istočno od Madagaskara, u Indijskom okeanu, pronađeni su ostaci aviona, za koje se veruje da su delovi aviona Boing 777 Melezija erlajnsa, koji je nestao 8. marta 2014. godine.

Ostaci aviona, dugački dva metra, koji izgledaju kao deo avionskog krila, pronadjeni su kod grada Sent Andre u francuskom departmanu Reinion.

„Olupina je bila puna školjki, čini se da je dugo bila u vodi“, rekli su svedoci.

Istraga je u toku i za sada nema podataka na osnovu kojih se sa sigurnošću može reći da je pronadjena olupina deo nestalog aviona.

Gzavije Titelman, stručnjak za vazduhoplovnu bezbednost, je medjutim, na svom Tviter nalogu na osnovu fotografija olupine naveo da ima „neverovatne sličnosti“ izmedju pronadjenih ostataka i krila aviona Boing 777.

On je rekao da će „za nekoliko dana“ javnost dobiti definitivan odgovor da li je olupina zaista deo nestalog aviona.

Titelman je objasnio da činjenica da su delovali malezijskog aviona možda pronadjeni kod Reiniona, govori o tome da su ih talasi doneli od zapadnih obala Australije gde je avion bezuspešno tražen na osnovu pretpostavki da se možda tu srušio. Pozitivan nalaz krhotina sa Reuniona značio bi da su one preplovile čitav Indijski okean.

Avion kompanije Malezija Erlajns MH370 sa 239 putnika i članova posade nestao je 8. marta 2014. godine i do danas nije pronađen nijedan njegov trag.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.