U trendu

MUP CG traži dokument o prebivalištu Spajića dobijen od Srbije

PODGORICA – Crnogorsko Ministarstvo unutrašnjih poslova zatražilo je danas od Državne izborne komisije (DIK) dokument o prebivalištu lidera Pokreta Evropa sad (PES) Milojka Spajića, dobijen od Srbije, pišu podgoričke Vijesti.

Generalni direktor Direktorata za državljanstvo i strance u MUP-u Radovan Popović rekao je sinoć gostujući u emisiji na TV Vijesti da su prvi koraci MUP u narednom periodu da proveri da li lider PES-a Spajić ima državljanstvo Srbije.

U odgovoru MUP Srbije, koji je preko Reubličke izborne komisije Srbije, dostavljen DIK-u Crne Gore se navodi da Spajić ima prebivalište u Beogradu, dok jedan od čelnika Demokratskog fronta (DF) Andrije Mandića nema u evidenciji prebivališta u Srbiji.

Mandić je zvanično kandidat za predsednika Crne Gore, dok je Spajićeva kandidatura najavljena.
o prebivalištu Spajića

Crnogorska Državna izborna komisija nije na današnjoj sednici donela odluku o tome da dopis Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije prosledi crnogorskom MUP-u.

Iz PES je ranije danas saopšteno da Spajić ispunjava sve uslove za kandidovanje za predsednika Crne Gore predviđene zakonima i Ustavom i da hajka koja se vodi protiv lidera ovog pokreta ima za cilj njegovu diskreditaciju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.