U trendu

MUP CG zamrznuo imovinu 34 ruska državljana

PODGORICA – Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore saopštilo je da je danas zamrznulo 44 nekretnine 34 ruska državljana kojima su prethodno uvedene sankcije.

U saopštenju, iz MUP-a navode da su na „liniji stoprocentne usaglašenosti Crne Gore sa spoljnom i bezbednosnom politikom Evropske unije“ danas napravili „prvi korak“.

Kako je objašnjeno u saopštenju, za 44 nekretnine Uprava za katastar i državnu imovinu donela je odgovarajuća rješenja kojima je ograničeno raspolaganje imovinom u Crnoj Gori ovim licima.

„Crna Gora odlučno ispunjava obaveze preuzete usvajanjem Odluka o uvođenju međunarodnih restriktivnih mera i samo desetak dana nakon susreta sa šefom Jedinice za Crnu Goru i Srbiju u Generalnom direktoratu Evropske komisije za susedstvo i politiku proširenja Majklom Milerom i šeficom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oanom Kristinom Popom, kojima smo čvrsto stavili do znanja da će naše institucija ostvariti značajne rezultate na ovom polju, to i pokazujemo“, navode iz crnogorskog MUP-a.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar