U trendu

MUP Srpske obeležava krsnu slavu

BANJALUKA – Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske obeležava danas krsnu slavu – Sveti arhangel Mihailo, a tim povodom otvoren je novoizgrađeni objekat Policijske akademije i objekat Centra za obuku u Zalužanima, koji je sagrađen za potrebe Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije.

Ukupan kapacitet internata je 125 soba sa 500 kreveta. Sobe su raspoređene u dva krila na četiri etaže. Svaka soba ima kupatilo i opremljene su za smeštaj četiri kadeta.

Otvoren je i objekat Centra za obuku, prvenstveno namenjen za smeštaj pripadnika Žandarmerije i SA?-a za vreme pohađanja obuka u Centru za obuku.

Prethodno su potpisani ugovori sa kadetima 25. klase Policijske akademije osnovne policijske obuke i 11. klase za Specijalnu anititerorističku jedinicu.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da je opravdano postojanje Centra za obuku, jer je odškolovano 3.000 mladih pripadnika MUP-a.

Srpski član i predsedavajuća Predsedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da je za Republiku Srpsku od izuzetne važnosti da ima snažne instutucije, efikasnu i dobro opremljenu policiju koja može da odgovori na sve bezbednosne izazove modernog društva.

„Zato sam ponosna što smo danas zajednički otvorili novoizgrađeni objekat Policijske akademije i objekat Centra za obuku, koji je sagrađen za potrebe Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije – napisala je Cvijanovićeva na Instagramu.

Ona je ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču, direktoru Policije Siniši Kostreševiću i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske čestitala krsnu slavu MUP-a.

Svečanosti su pored Cvijanovićeve prisustvovali predsednik Republike Srpske ilorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić i predsednik Vlade Srpske Radovan Višković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.