U trendu

MVP: Ambasada SRB nije vratila dokumenta

PODGORICA – Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore saopštilo je da Ambasada Srbije, kako navode, već više od pola godine, od kada je bivši ambasador u Podgorici Vladimir Božović proglašen personom non grata, nije vratila diplomatske lične karte i poresku identifikacionu karticu.

Reč je, kako je iz tog resora saopšteno Pobjedi, o dokumentima koja su koristili Božović i članovi njegove porodice.

List piše da su Božoviću krajem novembra prošle godine prestale sve diplomatske funkcije u Crnoj Gori.

“Ministarstvo vanjskih poslova je, u skladu sa ustaljenom praksom koja se primenjuje po prestanku ambasadorske funkcije, verbalnom notom tražilo od Ambasade Republike Srbije vraćanje diplomatskih legitimacija u januaru ove godine. Ambasada Republike Srbije još nije vratila diplomatske lične karte i poresku identifikacionu karticu, izdate bivšem ambasadoru Republike Srbije u Crnoj Gori Vladimiru Božoviću i članovima njegove porodice”, rečeno je Pobjedi iz resora vanjskih poslova.

List piše da je Božović od tada u više navrata boravio u Crnoj Gori, a poslednji put je to bilo na liturgiji u podgoričkom hramu Hristovog vaskrsenja, povodom vaških praznika, 2. maja.

Iz Ministarstva spoljnih poslova pojašnjavaju da bez obzira na status nepoželjnog diplomate, Božoviću nije zabranjeno da boravi u Crnoj Gori kao građanin.

Božović je rođen u Nikšiću, a iz resora spoljnih poslova Crne Gore kažu da je za njih on državljanin Srbije, koji u tom svojstvu može da boravi u Crnoj Gori, što važi za bilog kojeg državljanina Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.