U trendu

Na sastanak opozicije i organizatora protesta nije došao DF

PODGORICA – Sastanak organizatora protesta i opozicije u Crnoj Gori, u petak u uveče, ignorisao je Demokratski front, a ostale partije zastupali su njihovi predstavnici, jer se lideri opozicionih stranaka nisu pojavili.

Pozivu pokreta “Odupri se” su se odazvali predsednik Radničke partije Janko Vučinić, član predsedništva SDP-a Ivan Vujović, poslanica SNP-a Danijela Pavičević, poslanik Demokrata Momo Koprivica, URA Miloš Konatar, nezavisni poslanici Aleksandar Damjanović, Nedeljko Rudović i Anka Vukčević, preneo je portal CdM.

Razlog sastanka je da se razjasne nejasnoće, i kako tvrde, pogrešne interpretacije u javnosti vezano za Sporazum o budućnosti, ali i eventualne potrebe usaglašavanja Sporazuma sa pojedinim političkim subjektima.

Na Sporazum koji je pokret Odupri se-97.000 prosledio svim opozicionim partijama, opozicionari su različito reagovali. Načelno su Sporazum prihvatili Demokrate i URA, dok su ostale partije poručile da treba sesti i sve zajednicki razmotriti i dogovoriti, navodi CdM.

Demokratski front večeras je poručio organizatorima protesta “Odupri se-97.000” da, ukoliko žele dogovor, povuku, nametnutu jednostranu platformu i da se u razgovore krene od belog papira bez uslovljavanja.

Iz Fronta su ranije istakli da su oni za proteste i pritisak na vlast, ali da ne može biti bilo kakvog uslovljavanja, nakon što su iz pokreta Odupri se -97000 poručili da o tri tačke nema rasprave.

Iako je Sporazum radni dokument, organizatori protesta su jasno poručili da o nekim tačkama ne može biti rasprave, što se DF-u nije dopalo, navodi portal.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.