U trendu

Najmanje 14 civila poginulo u novim napadima na Alep

Najmanje 14 civila je danas poginulo, a više desetina je povredjeno u novim vazdušnim napadima sirijske vojske na položaje pobunjenika u gradu Alepu na severu Sirije, saopštile su sirijske službe bezbednosti, a prenela agencija Frans pres.

Prema ranije objavljenim navodima sirijske opozicione Opservatorije za ljudska prava, u napadima je nastradalo najmanje 10 civila.

Sirijska vojska bombardovala je četvrti u istočnom delu Alepa, medju kojima i najnaseljeniji deo Bustan el-Kasr, gde je poginulo sedam, a ranjeno 10 civila, dok je u četvrti El-Mašad ubijeno dvoje, a ranjeno osmoro ljudi, naveli su vojni izvori.

Kontrolu nad Alepom, glavnim gradom provincije Alep i nekadašnjim ekonomskim centrom Sirije, od 2012. godine dele snage lojalne režimu Bašara el Asada i pobunjenici.

Provincija Alep, koja se nalazi na granici sa Turskom, jedan je od malobrojnih delova zemlje koje kontrolišu pripadnici svih strana u sukobu.

Sporazumom o prekidu vatre, koji je na snazi od kraja februara, u Alepu je uspostavljen relativni mir, ali je primena sporazuma ugrožena posle nove eskalacije nasilja pre nekoliko nedelja.

U gradjanskom ratu u Siriji od 2011. godine poginulo je više od 270.000 ljudi, a nekoliko miliona je raseljeno.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.