U trendu

Najmanje 22 osobe poginule u ruskom napadu na Čapline

KIJEV – Najmanje 22 osobe su poginule u ruskom raketnom napadu na železničku stanicu, u kojem je izgoreo putnički voz u ukrajinskom gradu Čapline, saopštili su vlasti u Kijevu, a prenosi Rojters.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je danima upozoravao da bi Moskva mogla da pokuša da učini „nešto posebno okrutno“ u danu kada je Ukrajina obeležila 31. godišnjicu nezavisnosti i tokom ove nedelje, navodi britanska agencija.

U jednom trenutku, Zelenski je broj ranjenih procenio na oko 50, a zamenik šefa njegovog kabineta kasnije je saopštio da su 22 osobe povređene u napadu, u kojem je pogođeno pet vagona jednog putničkog voza.

„Čapline su danas naša tuga“, poručio je Zelenski u večernjem video obraćanju naciji, na dan kada se takođe navršilo šest meseci od početka ruske invazije, navodi Rojters.

U ranijem video obraćanju Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, ukrajinski predsednik je preneo svetskim diplomatama da su rakete pogodile voz u gradu Čapline u regionu Dnjepropetrovsk, oko 145 kilometara zapadno od Donjecka koji je pod kontrolom ruskih snaga.

Iz predsedničkog kabineta je takođe saopšteno da je 11-godišnje dete ubijeno u raketnom napadu u drugom delu tog regiona.

Zamenik šefa kabineta predsednika Ukrajine, Kirilo Timošenko je naveo da su ruske snage dva puta granatirale Čapline.

Dečak je poginuo u prvom napadu, kada je projektil pogodio njegovu kuću, a 21 osoba je umrla kasnije, kada su rakete pogodile železničku stanicu i zapalile pet vagona, naveo je on u saopštenju.

Rusko Ministarstvo odbrane nije odgovorilo na zahtev agencije Rojters za komentar.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.