U trendu

Nastavljaju se provere navoda o planiranju ubistva tužioca

SARAJEVO – Nastavljaju se provere navoda o planiranju ubistva jednog tužioca BiH i policijskog službenika u Republici Srpskoj, a neki od tužioca dobili su dodatno obezbjeđenje, rekao je za RTRS glavni tužilac Tužilaštva BiH Milanko Kajganić.

Ove informacije su potekle od pritvorenika smeštenih u državnom zatvoru u Istočnoj Ilidži, zbog čega su pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u petak izvršili pretres zatvorskih prostorija.

Pripadnici SIPA pretresli su u petak po nalogu Tužilaštva BiH pritvorske jedinice u državnom zatvoru u Vojkovićima, nakon što su primljene informacije da zatvorenici navodno spremaju likvidaciju jednog tužioca tog tužilaštva i jednog policijskog službenika, saopštio je Kajganić.

„Komentarisalo se po pritvoru, nije povezano za bilo koju ličnost, niti predmet. Znamo da su komentarisali osumnjičeni iz tzv. Skaj predmeta i to se sada proverava. U okviru tih provera pretresena je jedna lokacija na Sokocu tokom koje su pronađene snajperska i automatska puška, ali se u ovom trenutku ne može reći za šta su bile namenjene, da li su ostale iz rata ili je nešto drugo u pitanju“, rekao je za Kajganić.

Direktor policije Republike Srpske Siniša Kostrešević izdao je naredbu svim policijskim upravama da podignu mere bezbednosti zbog saznanja da su planirana dva ubistva.

On je za RTRS rekao da prema saznanjima SIPA neidentifikovana grupa pritvorenika iz predmeta koji se odnosi na dešifrovanje Skaj aplikacija preduzima konkretne aktivnosti na organizaciji ubistava tužioca Tužilaštva BiH Dubravka Čampare.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.