U trendu

Navaljni prebačen u kaznenu zatvorsku ćeliju

MOSKVA – Ruski opozicioni političar Aleksej Navaljni koji služi kaznu u zatvoru potvrdio je danas da su ga zatvorske vlasti po drugi put ovog meseca prebacile u kaznenu ćeliju zbog, kako je rekao, izmišljenih optužbi.

Navaljni, najglasniji kritičar predsednika Vladimira Putina u Rusiji, služi kaznu od 11,5 godina, nakon što je proglašen krivim za kršenje uslovne slobode i za prevaru i nepoštovanje suda, prenosi Rojters.

On tvrdi da su sve optužbe protiv njega izmišljene kao izgovor da se uguši kritičko mišljenje u Rusiji i osujete njegove političke ambicije.

U objavi na svojim Tviter i Instagram nalozima, od kojih svaki ima milione pratilaca, Navaljni je preko svojih advokata napisao da je na pet dana poslat u kaznenu ćeliju jer je nakratko hodao a nije stavio ruke na leđa, čime je prekršio zatvorska pravila.

„Ovim tempom ovo će postati moje stalno mesto boravka“, rekao je 46-godišnji ruski opozicionar, nazivajući kaznenu ćeliju „paklenim ormanom“.

„Direktiva je očigledno došla iz Moskve. Čak i po standardima ruskih zatvora poslati nekoga u kaznenu ćeliju jer samo 3 sekunde nije držao ruke iza leđa je previše“, poručio je Navaljni.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.