U trendu

Nećemo odustati od dokazivanja istine o stradanju Srba

BANJALUKA – Predsednik Republičke organizacije porodica poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske, Veljko Lazić, izjavio je da ta organizacija nikada neće odustati od dokazivanja istine o stradanju Srba u Podrinju i drugim područjima u proteklom ratu.

Lazić je za Srnu rekao da ih u toj nameri neće zaustaviti nikakvi pritisci međunarodnih zvaničnika na pravosuđe Republike Srpske.

„Pritiskom na pravosuđe Republike Srpske da se uklone fotografije poginulih boraca Vojske Republike Srpske i srpskih civilnih žrtava sa javnih površina u Bratuncu, po nalogu tužioca Okružnog tužilaštva Bijeljina, međunarodni zvaničnici još jednom pokazuju da su na strani Bošnjaka, te da ih ne zanimaju srpske žrtve rata, pravda i istina“, ocenio je Lazić.

Prema njegovim rečima, deo međunarodne zajednice nakon rata duži niz godina u sprezi sa bošnjačkim političkim i vojnim zvaničnicima smišljeno radi na minimiziranju srpskih žrtava rata, a veličanju bošnjačkih u proteklom ratu, kako bi u svetu bila stvorena iskrivljena slika da su u BiH jedino stradali Bošnjaci i Hrati, ali ne i Srbi.

„Njihova konačna namera i cilj je da se Srbi prikažu kao zločinci i „genocidan“ narod, kako bi pokušali ukinuti Republiku Srpsku i proglasiti je „genocidnom“, smatra Lazić i ističe da to nikada neće dozvoliti srpski narod i zvaničnici Republike Srpske.

Predsednik Saveza logoraša Republike Srpske Anđelko Nosović ocenio je da je nalog za uklanjanje fotografija poginulih boraca Vojske Republike Srpske i srpskih civilnih žrtava sa javnih površina u Bratuncu još jedan je u nizu dokaza koliko se srpske žrtve degradiraju i ne priznaju.

Nosović je istakao da međunarodni zvaničnici napokon treba da vide „užasan zločin koji se desio oko Srebrenice“.

Tužilac Okružnog tužilaštva Bijeljina naložila je uklanjanje fotografija poginulih boraca Vojske Republike Srpske (VRS) i srpskih civilnih žrtava sa javnih površina u Bratuncu, što su porodice žrtava i učinile, saopšteno je juče iz Policijske uprave Zvornik.

Članovi porodica poginulih boraca VRS i civilnih žrtava rata juče su uz regionalni put Bratunac – Potočari postavili fotografije 3.267 srpskih civila i vojnika iz srednjeg Podrinja ubijenih i poginulih u proteklom ratu, s ciljem da se međunarodnim zvaničnicima ukaže da su na tom području stradali i Srbi i da su nad njima počinjeni mnogi zločini za koje niko nije odgovarao.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar