U trendu

Neki Trampovi advokati odustali od odbrane pre procesa opoziva u Senatu

Više advokata bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa odustalo je od njegove odbrane nekoliko dana pre procesa opoziva u Senatu, javili su sinoć američki mediji.

Pet advokata, od kojih dvojica koja je trebalo da vode tim branilaca njujorškog milijardera, odustalo je od njegove odbrane posle neslaganja oko toga kako postupiti, naveo je Si-En-En (CNN) pozivajući se na anonimne izvore.

Tramp je hteo da advokati nastave da brane tezu masovne pronevere na predsedničkim izborima na kojima je pobedio demokrata Džo Bajden, umesto da se koncentrišu na legalnost postupka opoziva predsednika koji nije više na funkciji, dodao je CNN, navodeći da je bivši predsednik nespreman da o tome razgovara.

Medju advokatima koji su podneli ostavke su Buč Bauers i Debora Barbje, koji je trebalo da vode Trampov tim branilaca.

„Puno smo radili ali još nismo doneli definitivnu odluku o našem pravnom timu, uradićemo to uskoro“, napisao je preko Tvitera Trampov savetnik Džejson Miler, u odgovoru na informacije u medijima.

Sudjenje Trampu za „podsticanje pobude“ posle upada pristalica bivšeg predsednika u Kongres 6. januara, treba da počne 9. februara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.