U trendu

Nema razloga da se Temeljni ugovor ne potpiše narednih dana

PODGORICA – Demokratski front ne vidi bukvalno nijedan razlog da Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom ne bude potpisan narednih dana, izjavio je danas poslanik ovog saveza Jovan Vučurović.

„Potpisivanje Temeljnog ugovora treba da bude svečani događaj, kome treba da se raduje čitava Crna Gora. To sto će time biti nezadovoljna jedna šačica montenegrinskih ekstremista i ne treba nikoga da zabrinjava, a posebno da to bude razlog da se bilo šta odlaže“, rekao je Vučurović za portal RTCG.

On je kazao da je SPC stvarala Crnu Goru i potpisivanje Temeljnog ugovora, kao sto je bilo izglasavanje Zakona o slobodi veroispovesti, je obaveza ne samo prema našoj SPC nego i prema našim slavnim precima i istoriji Crne Gore, od Nemanjića do Petrovića.

Kako je kazao, politika progona SPC i pokušaja njenog zatiranja i otimanja hramova je poražena.

„Neće valjda Crna Gora stalno da bude talac te poražene ideologije fašiste Sekule Drljevića. Ili je, možda, potrebno da tu politiku još jednom porazimo dok ne nestane sa scene, što bi bilo i najbolje za Crnu Goru i njenu stabilnost“, kazao je Vučurović.

DF, kazao je Vučurović, ne vidi svrhu formiranja Komisije koja bi se bavila „proverom” Temeljnog ugovora.

„Taj ugovor je dobro proveren na litijama i ne treba da ga sad analizira neka komisija sastavljena od onih koji su više puta pokazali da su protiv SPC. Pogledajte samo šta su neki od članova komisije saopstavali za SPC pa će vam sve biti jasno. Dakle, Temeljni ugovor potpisati što pre, a onda krenuti u rešavanje problema u pravosuđu i drugim oblastima“, jasan je Vučurović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar