U trendu

Nemačka osudila rusko priznavanje DNR i LNR

BERLIN – Ministarka spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok ocenila je večeras da rusko priznavanje nezavisnosti Luganjska i Donjecka predstavlja „očigledno kršenje međunarodnog prava“ i najavila da će njena država odgovoriti na ovu odluku Rusije.

Ona je izjavila da se vlada Nemačke konsultuje sa svojim partnerima o reakciji na odluku predsednika Rusije Vladimira Putina, za koju zapadne zemlje kažu da bi mogla da evoluira u prelazak ruskih trupa preko granice sa Ukrajinom i u rat, prenosi Rojters.

„Današnje priznanje separatističkih, samoproglašenih ‘narodnih republika’ u istočnoj Ukrajini od strane predsednika Putina predstavlja očigledno kršenje međunarodnog prava i težak je udarac svim naporima da se pronađe diplomatsko rešenje“, navodi se u saopštenju Berbokove i ističe da Nemačka i dalje nepokolebljivo stoji uz Ukrajinu u njenim međunarodno priznatim granicama.

„Reagovaćemo na ovo kršenje međunarodnog prava. Konsultujemo se sa našim partnerima“, poručuje se u saopštenju ministarke spoljnih poslova Nemačke Analene Berbok.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.