U trendu

Nesuđena dobitnica nagradne igre: Nije važan stan, već sreća

Nije mi bio toliko važan stan, koliko činjenica da je moja ćerka izvučena među više od četiri miliona koverti, rekla je danas Jelena Bjelan Ranković, čija je ćerka u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“ izvučena kao dobitnica stana, ali ga, zbog nepravilnosti, neće dobiti.

Bjelan Ranković je u pratnji advokata posetila Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave kako bi se uverila da njena prijava za nagradnu igru „Uzmi račun i pobedi“ nije bila regularna, ali je novinarima rekla da joj nije toliki problem to što ipak nije dobila stan, koliko da to objasni rodbini i prijateljima.

Njena ćerka je, naime, izvučena pre dva dana, pored ostalih dobitnika, u nagradnoj igri sa fiskalnim računima. U međuvremenu je, međutim, utvrđeno da njena „prijava“ nije regularna – ćerka na čije ime je koverta bila adresirana nije punoletna, što je jedna od propozicija, a jedan od deset računa koje je poslala nije bio fiskalni.

Naime, prilikom kupovine u prodavnici jednog od svetskih brendova dobijaju se dva računa, fiskalni i predračun, koji nije fiskalni račun što je na njemu i naznačeno, tako da je u koverti ćerke Bjelan Ranković formalno bilo ispravnih devet, a ne deset računa, što je uslov za učestvovanje u takmičenju.

Bjelan kaže da nije gledala izvlačenje, već da su joj za dobitak javili rodbina i koleginice vaspitačice i tata koji se u tom trenutku nalazio u bolnici.

„Mi smo srećna porodica i bez stana, nismo razočarani i nastavljamo da igramo. Već imamo spremne nove račune za slanje“, rekla je Bjelan.

Ona je rekla da je ipak velika sreća to što su poslali samo dve koverte i što je jedna od te dve bila dobitna, ali da će sada pažljivije pratiti uputstva i proveravati račune.

Komisija koja je pregledala račune poručila je svim učesnicima da pažljivo pročitaju pravila nagradne igre pre slanja računa i da se za sve nedoumice obrate ministarstvu putem mejla ili telefona.

Nagradna igra „Uzmi račun i pobedi“ predstavlja jednu od 68 mera Nacionalnog programa za borbu protiv sive ekonomije, jer je Vlada Srbije 2017. godinu proglasila godinom borbe protiv sive ekonomije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.