U trendu

Nešvil: Zvaničnici veruju da eksplozija nije nesrećan slučaj

ATLANTA – Zvaničnici veruju da je eksplozija vozila u centru Nešvila bila namerna, a ne nesrećan slučaj, navodi portparol lokalne policije. U ovom gradu je jutros eksplodirao vozilo parkirano na ulici u centru grada, a u nesreći su tri osobe povređene i prebačene u bolnicu, prenosi CNN.

Portparol nešvilske policije na konferenciji za novinare rekao da su se službenici odeljenja za opasne naprave jutros uputili ka centru grada, nakon poziva da se tamo nalazi jedno sumnjivo vozilo, kada je došlo do eksplozije povezane sa tim vozilom u 6.30 po lokalnom vremenu.

On navodi da policija ne smatra da je reč o nesrećnom slučaju, nego da je posledica nečije namere.

Tri osobe koje su zadobile povrede prebačene su u bolnicu, a nijedna od njih nije u kritičnom stanju, navode iz vatrogasne službe.

Istragu o slučaju sprovodi više agencija, i lokalnih i federalnih, uključujući i FBI.

Policija je ranije preko Tvitera obavestila o eksploziji, dok je gradonačelnih Džon Kuper za CNN rekao da je upoznat sa slučajem i da se uputio ka mestu nesreće.

Njujorški nedeljnik Njuzvik je ranije preneo da je u centru Nešvila jutros eksplodirao kamper i da je nesreća dovela do oštećenja nekoliko zgrada i izdavanja naredbe o evakuaciji građana.

Video koji je na Tviteru objavio stanar iz obližnje zgrade prikazuje vatrogasce kako gase požar i ogroman dim kako kulja uvis.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.