U trendu

Netanijahu: Večeras sastanak kabineta za bezbednost

JERUSALIM – Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je danas da će se kabinet za bezbednost sastati večeras kako bi razgovarao o teškom razvoju događaja, uključujući i paljbu protivtenkovskog oružja.

„Postoji niz dogadaja koji su se desili“, rekao je premijer tokom obilaska grada Akru na severu zemlje, u kojem je tokom noći došlo do nereda i požara, preneo je „Tajms of Izrael“.

„Koristimo svu svoju snagu da zaštitimo zemlju od neprijatelja spolja i nereda iznutra“, rekao je Netanijahu.

U eskalaciji neprijateljstva između Izraela i Hamasa broj žrtava porastao je na najmanje 43 ubijenih u Gazi i šest u Izraelu, preneo je Rojters.

Palestinske snage ispalile su stotine raketa na Izrael, koji je izveo jake vazdušne napade na Pojas Gaze.

Palestinske snage potvrdile su da su ispalile 210 projektila na Tel Aviv i Beršebu nakon što je izvršen izraelski vazdušni udar u Pojasu Gaze, a izraelska vojska je saopštila da je trećinu tih raketa oborila i da je gađala ekstremiste u Gazi kao odgovor na raketne napade na Jerusalim i druga područja.
Zvaničnici ministarstva zdravlja u Gazi potvrdili su 43 žrtve, od toga 13 dece u vazdušnom napadu, a izraelske snage su saopštile da proveravaju ove izveštaje i da im je izbegavanje civilnih žrtava prioritet, a da svoje akcije ograničavaju na vojne ciljeve.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.