U trendu

Netenijahu preti tužbom svom prethodniku Ehudu Olmertu

JERUSALIM – Izraelski premijer Benjamin Netanjahu zapretio je juče da će tužiti svog prethodnika, 12. premijera Izraela Ehuda Olmerta ukoliko se ne bude izvinio zbog toga što je izjavio da NetanIjahuova porodica pati od mentalnih bolesti.

Predstavnik porodice NetanIjahu potvrdio je da je porodični advokat uputio Olmertu pismo upozorenja pre podizanja tužbe.

U intervjuu prošle nedelje za TV Demokrat, Olmert je kritikovao Netanijahua i izjavio da su „mentalna oboljenja premijera, njegove supruge i sina nepopravljiva“, preneo je AP.

Lokalni mediji su preneli da je advokat porodice Netanijahu zahtevao da se OImert izvini u roku od nedelju dana i plati odštetu ekvivalentnu iznosu od 306 hiljada dolara, u protivnom će protiv njega biti podneta tužba za klevetu.

Ipak, Olmert nije ustuknuo i danas je izjavio za lokalni TV Kanal 13 da je „kucnuo čas da se toj porodici kaže – dosta je bilo“.

Ehud Olmert je podneo ostavku na premijerski položaj 2008. godine pre nego što je zvanično optužen za korupciju.

Osuđen je za prevaru 2014. godine i odslužio je veći deo izrečene zatvorske kazne od 27 meseci, podseća AP.

Protiv Netanijahua se trenutno vodi sudski postupak za prevaru, kršenje poverenja i primanje mita, ali on negira optužbe i odbio je da se povuče sa položaja pre izricanja presude.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.