U trendu

Nevreme u Hrvatskoj, ima povređenih

ZAGREB – Hrvatsku je u nedelju pogodilo nevreme praćeno obilnim padavinama i gradom, a hrvatski mediji javljaju da su tri osobe povređene.

Najteže posledice prijavljene su na području Vukovarsko-sremske županije gde je padao grad veličine oraha, a ponegde i veličine jajeta.

Bilo je oborenih stabala, a u Drenovcima je vetar odneo krov s osnovne škole.

U Borovu Naselju dve starije žene su lakše povređene od udara grada, dok je u Posavskim Podgajcima muškarac pao s krova, prenosi Index.hr.

U Rijeci se na ulice srušilo nekoliko limova s krovova, a prijavljen je i udar groma u kuću koja je ostala bez struje.

Na auto-putu kod Kikovice u smeru ka Zagrebu vozila su se zbog grada sklonila ispod vijadukta i tako blokirali saobraćaj.

Oluja je zahvatila Kvarner, a nevreme se obrušilo i na šire područje Rijeke gde je temperatura za samo deset minuta pala za osam stepeni.

U tom kratkom vremenu palo je 20 litara kiše, zabeležen je i najjači udar vetra od 75 kilometara na sat, prenosi Jutarnji list.

Nevreme, praćeno jakim vetrom i obilnom kišom, u večernjim satima pogodilo je i veći deo Istre, ali nije prouzrokovalo veće probleme, navodi Hina.

Vatrogasci su imali oko 20 intervencija koje su se uglavnom odnosile na uklanjanju grana na saobraćajnicama u Puli, Labinu, Poreču i Novigradu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.