U trendu

Nikolenko: Izjava Putina o operaciji u Donbasu netačna

KIJEV – Portparol Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine Oleg Nikolenko demantovao je ruskog predsednika Vladimira Putina koji je izjavio da se stiče utisak da ukrajinske vlasti pripremaju treću vojnu operaciju u Donbasu.

„Izjava predsednika Rusije o tome da Ukrajina navodno priprema „vojnu operaciju“ u Donbasu nije tačna…Stalni napori ukrajinskog rukovodstva da se pomerimo sa mesta u mirovnom procesu, pre svega u „normandijskom formatu“, jasno ilustruju posvećenost Ukrajine političko-diplomatskom načinu rešavanja oružanog sukoba. Štaviše, šef kabineta predsednika Ukrajine i naša delegacija u Trilateralnoj kontakt grupi uradili su ogroman posao kako bi se obnovilo primirje što je juče postignuto“, rekao je Nikolenko, prenela je agencija Unian.

Portparol je apelovao na Rusiju da se fokusira na realizaciju sporazuma.

„Pozivamo Rusiju da se fokusira na sprovođenje sporazuma o primirju i okončanju međunarodnog oružanog sukoba na istoku Ukrajine“, poručio je Nikolenko, prenosi Sputnjik.

Putin je na današnjoj godišnjoj konferenciji za medije rekao da se stiče utisak da se u Ukrajini spremaju za treću vojnu operaciju i da unapred upozoravaju Moskvu da se ne meša, inače će uslediti nove sankcije. Kako je istakao, to je prva opcija na koju Rusija mora da reaguje, dok je druga opcija stvaranje „antirusije“ u Ukrajini, uz dopremanje oružja i „ispiranje mozgova“ stanovništvu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar