U trendu

Nikolić: Ubeđen sam u pad aktuelne vlade

PODGORICA – Portparol i poslanik opozicione Demokratske partije socijalista Andrija Nikolić ubeđen je u pad aktuelne crnogorske vlade, jer kako kaže, saglasnost parlamentarne opozicije o tome je postignuta još ranije, a sada su im se u tome pridružili GP URA i Civis.

DPS će, kaže Nikolić, podržati manjinsku vladu, koju je inicirao GP URA potpredsednika aktuelne vlade Dritana Abazovića, kada vide njenu strukturu i predviđeno vreme trajanja.

„Ubeđen sam da će ova vlada pasti. Ubeđen, jer smo saglanost ranije postigli u opoziciji, potreban nam je bio samo jedan glas, a sada su se pojavili URA i Civis. Mislim da će pad vlade biti početak ozdravljenja situacije u Crnoj Gori“, naveo je NIkolić uu izjavi za TV Crna Gora.

Podsetio je da je DPS odmah nakon izbora avgusta 2020. nudila blanko manjinsku podršku samo da se ne menja evropski kurs države.

„Mislim da bi bilo dobro da se to tada desilo, ne bi izgubili godinu i po dana“, rekao je Nikolić i dodao da DPS nije stalo da li će biti u vladi ili ne.

Bitno im je, kaže, da se Crna Gora vrati na pravi put.

„Što se tiče teških reči u vladajućoj koaliciji, to je samo potvrda loših odnosa u vlasti i da je vreme da se krene u bolji put“, rekao je Nikolić.

Na pitanje od koga očekuje podršku za smenu vlade, Nikolić je kazao da je Abazovićeva URA dala obrazloženje zbog čega aktuelna izvršna vlast treba da padne.

„Mi prihvatamo to obrazloženje ali bi ga dopunili katastrofalnom borbom protiv korona virusa gde su ljudi počeli da se tretiraju kao brojke. Takođe, porasla je cena osnovnih životnih namirnica, imamo porast nezaposlenosti. Institucije su u potpunoj blokadi i jedini put je da ova vlada padne. Ko će biti deo podrške za to, bitno je da će vlada pasti. Potpuno sam uveren u to“, naveo je Nikolić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.