U trendu

Nikšić: Početak glasanja kasnio na 2 mesta, manje nepravilnost

NIKŠIĆ – Početak glasanja na lokalnim izborima koji se danas održavaju u Nikšiću kasnio je na dva biračka mesta, a posmatrači su već u prvom satu zabeležili nepravilnosti.

Predsednik Opštinske izborne komisije (OIK) Nikšić Rade Perišić izjavio je za TVCG da se kasnilo sa glasanjem na dva mesta u Elektroprivredi Crne Gore i to zbog kamera.

On je naveo da su bile uključene kamere i da je nakon intervencije OIK-a sistem nadzora kamerama ugašen, pa je jedno biračko mesto nastavilo da radi. Međutim, birački odbor na drugom biračkom mestu nije hteo da počne proces glasanja dok se kamere ne prekriju, iako su bile isključene iz sistema.

Na prvom biračkom mestu kasnilo se 20-ak minuta, dok je na drugom biračkom mestu proces glasanja počeo nakon 45 minuta.

Centar za monitoring i istraživanje (CEMI) je saopštio da je na biračkom mestu u OŠ “Mileva Lajović-Lalatović” predsednik biračkog odbora koristio mobilni telefon, što je suprotno odredbama Zakona o izboru odbornika i poslanika, prenosi RTCG.

Takođe, na biračkom mestu 120 birač je naglas izgovorio broj partije za koju je glasao, čime je prekršio Zakona o izboru odbornika i poslanika.

Građani Nikšića biraju između četiri koalicije i dve partije, a biračko pravo moći će da ostvare do 20 sati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.