U trendu

Nove optužbe za uznemiravanje protiv Kuomoa

NJUJORK – Alisa Mekgart, koja je trenutno zaposlena u kancelariji guvernera Njujorka tvrdi da je guverner Endrju Kuomo zagledao njenu košulju i upućivao sugestivne komentare njoj i drugoj pomoćnici.

Mekgrat je za „Njujork tajms“ rekla da joj je Kuomo na italijanskom rekao da je lepa, a nju i njenu žensku koleginicu nazavo „mamama muvačicama“, pitao je zašto ne nosi burmu i raspitivao se o njenom razvodu.

Ona je prva aktuelna saradnica koji je javno progovorila o optužbama za neprilično ponašanje protiv Kuomoa, protiv kojeg se vodi istraga zbog tih optužbi i manipulacija sa podatacima o smrtnim slučajevima od kovida-19 u staračkim domovima, navodi AP.
Mekgart nije optužila guvernera za neprimereno dodirivanje.

Guverner Njujorka suočava se sa optužbama za uznemiravanje nekoliko drugih žena i sve hitnijim pozivima za ostavkom ili opozivom nekih kolega demokrata.

Kuomo je više puta rekao da neće podneti ostavku.

Dosadašnje optužbe protiv Kuoma uključivale su neprilično dodirivanje, kao i kombinaciju tvrdnji da je od radnog mesta stvorio neprijatan prostor za mlade žene, u rasponu od koketnih komentara do nepristojnog poljupca, podseća AP.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.