najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Novi bilans: Najmanje 21 osoba stradala u Bangkoku

Najmanje 21 osoba je poginula i više od 120 je povređeno u bombaškom napadu u blizini hrama u centru Bangkoka, saopštila je danas tajlandska policija novi bilans žrtava.

„Prema novom bilansu, 21 osoba je poginula i 123 su povređene“, izjavio je portparol policije Pravut Tavornsiri i dodao da među žrtvama ima stranaca koji su došli da posete hram na otvorenom u samom centru Bangkoka.

Hram posvećen hinduističkom božanstvu Brahmanu veoma je popularno turističko mesto u glavnom gradu Tajlanda i nalazi se pored prometnog tržnog centra.

Policija je dodala da je putem sigurnosnih kamera tržnog centra otkrila jednu osumnjičenu osoba za kojom traga.

U Bangkoku je relativno mirno otkako je u maju prošle godine vojska smenila civilnu vladu posle višemesečnih, nasilnih demonstracija protiv te vlade.

Vojne vlasti su izazvale nove tenzije kada su saopštile da do 2017. godine neće biti nikakvih izbora i da želi izmene ustava koje bi dozvolile ustanovljavanje nekakve vrste vlade za vanredne situacije umesto izabrane vlade.

Automobili-bombe i motocikli-bombe su u Bangkoku gotovo nepoznata pojava, mada se koriste na jugu Tajlanda gde godinama traje pobuna muslimanskih separatista.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike