Novi detalji tragedije: Agregat ispuštao otrovne gasove

SARAJEVO – U Mostaru će danas početi obdukcija tela tragično stradalih devojaka i mladića iz Posušja, koji su u subotu ujutro pronađeni mrtvi u vikendici u mestu Tribistovo kod Posušja.

Od svih preminulih su odmah nakon uviđaja uzeti uzorci krvi i urina, koji su poslati na analizu i to će, uz obdukcijski nalaz, otkriti tačan uzrok smrti.

U MUP-u Zapadnohercegovačkog kantona i u Tužilaštvu ZHK za Dnevni avaz je rečeno da za sada sve ukazuje na to da je smrt nastupila usled ispuštanja otrovnih gasova iz agregata, koji se nalazio u pomoćnoj prostoriji vikendice u kojoj su novogodišnju noć proslavljali mladi.

Agregat se nalazio u prostoriji sa severne strane vikendice, odnosno, ostavi. U toj ostavi su jedna vrata bila zatvorena, a druga odškrinuta, dok se prozor nalazio tačno prekoputa prostorije u kojoj su bili devojke i mladići.

Tokom uviđaja je utvrđeno da je taj prozor bio otvoren napola i da su, najverovatnije, na taj način izduvni gasovi, konkretno, ugljenmonoksid, i ugušili osmoro mladih.

Osmoro mladića i devojaka je proslavljalo Novu godinu zajedno sa još šest drugova, koji su nakon zabave, u četiri sata ujutro, prešli u susednu vikednicu na spavanje, navodi Dnevni.

Jedan od mladića iz susedne vikendice ih je, nažalost, juče ujutro u 10 sati i pronašao mrtve.

Nakon što nisu odgovarali na pozive niti se odazivali na lupanje na vrata, on je razbio staklo na prozoru i ušao u vikendicu, gde je zatekao stravičan prizor.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.