U trendu

Novo hapšenje u Parizu

U Parizu je danas uhapšena žena za koju se sumnja da je povezana s posrednikom s jedinom osobom koja je optužena u vezi s terorističkim napadima u francuskoj prestonici, izjavila su dva zvaničnika bliska istrazi.

Zvaničnici, koji nisu želeli da budu imenovani, izjavili su agenciji AP da je žena, čije ime nije objavljeno, partnerka 25-godišnjeg muškarca za koga se veruje da je bio posrednik s Džavadom Bendaudom.

Bendaud je pre hapšenja u televizijskom intervjuu priznao da je obezbedio stan za organizatora pariskih napada Abdelhamida Abauda, ali je demantovao da je znao da je on povezan sa napadima 13. novembra.

Abaud, njegova rodjaka i jedan neidentifikovan muškarac ubijeni su u antiteroističkoj akciji policije na Bendaudov stan 18. novembra.

Čovek koji je ranije danas uhapšen sumnjiči se da je pomogao Benduadu da nađe skrovište za Abauda. On je uhapšen u njegovoj kući u Malakofu, južno od Pariza, a nekoliko sati kasnije policija je s osumnjičenim otišla u drugi stan u Sen Deniju, severnom predgrađu Pariza, i tamo uhapsila njegovu partnerku.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike