U trendu

O svim bilateralnim pitanjima sa Abazovićem krajem meseca

OHRID – Predsednik Aleksandar Vučić odgovorio je danas u Ohridu na pitanje novinarke RTV Crne Gore o izručenju bivšeg predsednika SRJ i funkcionera DPS-a Svetozara Marovića da je spreman na razgovor o svim pitanjima sa premijerom Crne Gore Dritanom Abazovićem i da Srbija takođe ima brojna pitanja za crnogorsku stranu.

„Mi se ovde pre svega bavimo pitanjima slobodnog protoka ljudi i roba, a ne inverzijom reči otvoren i zatvoren da bismo zastupali pre svega partikularne interese. Mi nemamo problem da govorimo o bilo kojem pitanju. Moj odgovor bi mogao da bude, znate li koliko mi zahteva imamo? Jeste li se pitali, ili ste samo hteli da pokažete koliko je Srbija nefer prema Crnoj Gori, pa uvek izvučete jedno te isto pitanje“, odgovorio je Vučić na završnoj konferenciji za novinare učesnika samita Otvoreni Balkan.

Rekao je da on može da pomene različita pitanja od odnosa prema ambasadoru Srbije u Crnoj Gori do pitanja iz oblasti organozovanog kriminala i upitao da li je smisao toga da uvek imamo šta jedni druigioma da zameramo, a da ne sedemo za sto da razgovaramo.

Naveo je da je Abazović dobio poziv od premijerke Brnabić da pre kraja meseca dođe u Beograd, što će biti prilika da se razgovara o bilatelarnim stvarima.

„Uveren sam da naši razgovori mogu da doprinesu da se bolje razumemo i da bliže sarađuejmo u budućnosti. Što se mene tiče, spreman sam da o tome i o svemu drugom razgovaram sa gospodinom Abazovićem kada dođe u Beograd ili kada dođe na neksu sledeću sesiju Otvorenog Balkana“, naglasio je Vučić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.