U trendu

Obama: Nisam siguran da se Putinu može verovati

Američki predsednik Barak Obama izjavio je da „nije siguran“ da se Rusiji i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu može verovati kao partnerima u naporima za okončanje krvavog građanskog rata u Siriji.

„Veoma nam je jasno da je Rusija voljna da podrži jedan ubilački režim, kao i takvog pojedinca“, rekao je Obama, misleći na predsednika Sirije Bašara Asada.

„Nisam uveren da možemo da verujemo Rusima i Vladimiru Putinu“, rekao je Obama novinarima, a prenela agencija AFP.

Obama doveo u pitanje posvećenost Rusije miru u Siriji

Američki predsednik Barak Obama kritikovao je Rusiju zbog nastavka podrške zvanične Moskve sirijskoj vladi u sukobima sa opozicionim snagama, kao i zbog opsade naseljenih mesta poput Alepa.

Obama je rekao da ruske aktivnosti „veoma ozbiljno dovode u pitanje“ posvećenost Moskve tome da se situacija u Siriji „vrati sa ruba ponora“, prenela je agencija AP.

Predsednik SAD je u obraćanju novinarima u zgradi Pentagona istakao da će Vašington nastaviti da pokušava da sarađuje sa Rusijom u cilju smanjenja sukoba i fokusiranja na borbu protiv Islamske države i drugih ekstremističkih grupa.

On je optužio Rusiju da nije preduzela potrebne mere da bi učinila to isto i istakao da je zbog pogoršanja situacije postalo neophodno da Rusija pokaže da je ozbiljna.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar