Objavljen video-snimak napada, napadač u kostimu Deda Mraza (video)

Na internetu se danas pojavio video-snimak napada na noćni klub u Istanbulu, koji je izveden u Novogodišnjoj noći i u kojem je ubijeno 39 i ranjeno oko 70 ljudi, a na snimku se vidi da je napadac bio obučen u kostim Deda Mraza.

Turske vlasti, koje su napad okarakterisale kao teroristički, sada su u potrazi za napadačem, prenosi AP.

Ministar unutrašnjih poslova Turske Sulejman Sojlu izjavio je danas da je u toku potraga za „teroristom“ koji je ubio 39 i ranio 69 ljudi u noćnom klubu „Reina“ u Istanbulu gde je bio organizovan doček Nove godine.

AP navodi da je Sojlu kazao da je „ovo bio masakr, istinski nehumano divljaštvo“.

On je rekao da se veruje da je napadač napustio noćni klub „u drugoj odeći“ i da je napad izvršio sam.

Klub „Reina“, gde je izvršen napad, nalazi se u četvrti Ortakoj, u distriktu Bešiktaš, javile su turske TV stanice i prikazale snimke na kojima se oko kluba vide policijske snage i ambulantna vozila.

Turski mediji se u svojim izveštajima, međutim, ne slažu u tome da li je bio jedan ili dvojica napadača.

Turska državna agencija Anadolija javila je da je bio jedan napadač, dok privatna turska televizija NTV navodi da su bila dvojica napadača, od kojih je bar jedan bio obučen u odeću Deda Mraza, kao i da su nosili oružje „dugih cevi“.

Privatna agencija Dogan tvrdi, pozivajući se na izjave očevidaca, da su napadači „govorili arapski“.

Na istanbulskim ulicama je u novogošnjoj noći bilo raspoređeno 17.000 policajaca, nakon serije terorističkih napada, koje su izvodili kurdski militanti i sledbenici Islamske države.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike