Odakle Trampu ideja o ruskom povlačenju iz Venecuele?

MOSKVA – Kremlj je danas saopštio da ne zna odakle je američki predsednik Donald Tramp dobio ideju da je Moskva povukla većinu svojih vojnih stručnjaka iz Venecuele i naveo da oni i dalje tamo rade.

Tramp je na svom Tviter nalogu objavio juče da je Rusija rekla SAD da je povukla „većinu svojih ljudi“ iz Venecuele, s kojom održava bliske vojne i ekonomske veze, preneo je Rojters.

Trampova izjava izazvala je uzbunu, jer bi, ako je istinita, to označavalo značajan korak nazad za predsednika Nikolasa Madura, čiju smenu želi Vašington, a uz koga Kremlj nepokolebljivo stoji, navela je britanska novinska agencija.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov, međutim, rekao je novinarima da Moskva nije razgovarala s Trampom na tu temu.

On je rekao da je Tramp očigledno dobio informacije iz novinskih izveštaja, koje su ruski zvaničnici već negirali ili iz nekih drugih.

„Tamo su (ruski) specijalisti koji servisiraju hardver, koji je prethodno isporučen i taj proces ide prema planu“, rekao je Peskov.

Trampov tvit je usledio nakon članka u „Vol strit džornalu“ u kome je, pozivajući se na osobu iz ruskog Ministarstva odbrane, navedeno da je ruski izvođač radova iz sektora obrane, Rostek, smanjio osoblje u Venecueli na samo nekoliko desetina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.