U trendu

Odbačena krivična prijava protiv Mila i Blaža Đukanovića

PODGORICA – Specijalna tužiteljka Sanja Jovićević odbacila je krivičnu prijavu protiv predsednika Crne Gore i DPS-a Mila Đukanovića i njegovog sina Blaža, zbog neovlašćenog bogaćenja, pranja novca i neprijavljivanja poreza i o tome obavestila Alternativu, koja je podnosilac prijave.

Jovićević je navela da ne postoji osnovana sumnja da su predsednik i njegov sin, Milo i Blažo Đukanović, krivi za krivična dela navedena u prijavi: neovlašćeno bogaćenje, pranje novca, neprijavljivanje poreza…, kao ni za druga krivična dela koja se gone po službenoj dužnosti, saopštila je, između ostalog, Alternativa na svom Fejsbuk nalogu.

U Alternativi tvrde da predsednik i njegov sin imaju imovinu vrednu više od 50 miliona evra.

„Bez adekvatnih poreskih prijava i porekla novca kojim bi dokazali toliko bogatstvo. Jednostavnim uvidom u vlasničke kartone par firmi koje smo poslali postoji osnov za krivično gonjenje pomenutih osoba. Načini vođenja istrage su toliko jednostavni da i osobe bez ikakvog sudskog iskustva lako mogu formirati slučaj. Neverovatno zaista! Sačuvaćemo ovo kao nešto što će biti simbol sudske vlasti u Crnoj Gori za ovih 30 godina“, naveli su iz Alternative, preneo je portal podgoričke Adria tv.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar